Bodrum Zeki Müren Sanat Derneği

Kuruluş Tarihi :

2000, 2002 yılında ise müzik çalışmaları başlamıştır. Derneğin adı Bodrum Zeki Müren Sanat Derneği’dir. Derneğin merkezi Bodrum Muğladır. Şubesi açılmayacaktır.

Dernek Amacı:

• Zeki Müren ile ilgili kutlama ve anma günleri düzenlemek ve düzenlettirmek.
  • Zeki Müren Sanat Müzesini korumak ve Yaşatmak
  • Sahne sanatları, edebiyat, sinema, el sanatları ve benzeri gibi ilgili olarak festival, şenlik, gösteri, sergi, konser ve benzeri çalışmalar düzenlemek, düzenlettirmek.

Böylece Türk Sanatı’nı ve sanatçılarını tanıtmak. Zeki Müren çerçevesinde bir kamuoyu oluşturmak ve sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. Dernek sosyal alanda yurt içinde faaliyet gösterir.

Derneğimiz

2002 müzik çalışmaları başlandığından beri şef Sn. Ahmet Sabancı yönetiminde müzik çalışmaları yapılmaktadır. Şu anda 30 aktif üyesi mevcuttur derneğin. Zeki Müren’in müze olan evinin bahçesinde müzik çalışmalarını sürdürmektedir. Derneğin aidatı aylık 2 tl yıllık 24 tl’dir. Geleneksel olarak sürdürdüğümüz müzik çalışmalarımızı talep edilmesi halinde kamu kurum ve kuruluşlarının düzenlediği gecelerde sahne alınmaktadır.

Örneklersek 2018 yılında….

20 Nisan 2018’de Bodrum Merkez Turgutreis Aile Birliği için ve 6 Aralık 2018’de de Türk Eğitim Vakfı Bodrum Şubesi için sahne aldık.

Dernek Organları

1- Genel Kurul

2- Yönetim Kurulu

3- Denetim Kurulu

Olağan genel kurul 2 yılda bir Mart Ayı içerisinde yönetim kurulunca belirlenecek gün, yer ve saatte toplanır.

Kurucu Üyeler

Muammer Şaşmaz , Güler Özkeskin, Olcay Yılmaz, Erol Atarer, İbrahim Günen, Bülent Kıral, Eda Dıngıl

20 Mart 2018 tarihli saat  17:00 Toplanan Olağan Genel Kurulundaki  İcra Organları

Asil Üyeler